Mindre stress 2018?

Mindre stress detta år

Hur tänker du för i år? Ska du komma in i samma gamla hjulspår som du brukar hamna i och bli stressad?

Eller ska du redan nu kryssa i almanackan där du bokar möten med dig själv, din partner och dina barn? Och dessutom se till att det finns tid för återhämtning. Tyvärr så tackar ingen dig för att du är stressad och mår dåligt.

Gör en lista över vad du ofta känner att du inte hinner med och blir stressad av, och ett mål hur du ska försöka undvika stressen.

Själv klarar jag knappt av att komma ihåg något utan en lista, utan det som inte finns uppskrivet glöms oftast av. Det är lätt att tänka; jag kom ihåg förut så det gör jag nu också.

Jag har kommit fram till att om jag verkligen planerar och gör en lista över min dag så har jag lättare att få saker gjort och jag kan njuta när jag är ledig. Utan den planeringen är det så lätt att allt åker i varandra och då blir jag stressad.

Som sagt; livet blir inte alltid som man tänkt sig, men det går att ta nya tag varje dag. Januari är väl en bra månad att börja kryssa i almanackan och faktiskt fokusera på det du verkligen vill. Inte vad du borde, eller vad andra tycker.

En av mina svagheter har alltid varit att jag låter människor kliva in för långt, ta för mycket plats och dränera mig. Jag vill ju så gärna hjälpa till, men ibland blir det in absurdum. Dock lär jag mig varje dag.

Detta år kommer jag i mitt privatliv att bli bättre på att:
• Sluta säga ”jag ska bara”
• Sätta gränser
• Kryssa i almanackan
• Be om hjälp
• Ha roligt

Tänk vilka möjligheter vi har att själva lägga upp detta år. Att inte låta någon annan lägga upp året åt oss. “Det var många år av mitt liv som jag inte visste att jag hade ett eget ansvar/val att bestämma över mitt liv på alla områden” Om du inte vet hur man lägger upp ett år eller plan så fråga om hjälp.
Det är bättre att vi erkänner när vi inte kan och tar hjälp än att vi låtsas som vi fixar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *