Nya chanser för oss alla

Hittade detta inlägg som jag skrev för fyra år sedan:

Ännu en vecka går mot sitt slut. Jag har haft en bra vecka även om jag fortfarande ligger utslagen i soffan på grund av min utmattning, men jag är gladare och känner att livet börjar återvända.
Jag har tre fantastiska barn som ger mig så mycket. Jag har även några fantastiska vänner runt mig, om än inte så många. De har varit en lärdom för mig att se hur de flesta inte vet hur de ska bemöta någon som ligger i ”soffan hemma”.
Jag är otroligt tacksam för de som finns kvar även när jag mår dåligt.
Så min kärlek och kramar denna vecka går till ALLA er som verkligen är vänner i bra och dåliga tider.
Kom ihåg att tala om att ni uppskattar era vänner, en uppmuntran betyder så mycket. Idag fredag börjar mitt vilodygn fritt från ”oro”. Något jag tränar på och faktiskt blir bättre och bättre på. Glöm inte att vara snäll mot dig själv. Du är så värdefull.
kram
Lena Morin

I dag fyra år senare är det nästan svårt för mig att komma ihåg hur dåligt jag mådde. Att jag i början av utmattningen fick ställa klockan för att gå upp och äta och hämta barnen från skolan.

Idag är min tacksamhet stor då jag fått en andra chans i livet, och det startade med att jag fick diagnosen utmattningsdepression och hjärnstress för 6 år sedan. Då fick jag professionell terapihjälp i två år, och samtidigt utbildade jag mig till stressterapeut. När jag var färdigutbildad slog utmattningen till och jag blev liggande och sov största delen av dygnet.

Idag mår jag bra och jobbar heltid men ingen övertid och jag stressar inte. Jag är mer långsam idag, men jag gör ett bättre jobb.
Jag är en glad mamma och så tacksam för livet och mina barn.

Jag lärde mig mycket under den tiden. Vikten av att våga ta oss tid att gå hem till de som ligger själva hemma. Hade de legat på sjukhus så hade det fått mer uppmärksamhet med blommor och choklad, ja ni förstår vad jag menar.

Det fantastiska är att det finns nya chanser för oss alla

Kram Lena

2 thoughts on “Nya chanser för oss alla

  1. På grund av alla övergrepp under min barndom av mina föräldrar. Har fått en did diagnos. Jag önskar kunde leva om mitt liv o få chansen att börja om. Jag är för gammal för få en ny chans. Tror inte alla kan få nya chanser efter de sexuella övergreppen har gjort stor skada men kanske framtiden kan någon bli bättre.

Kommentarsfältet är avstängt.