Påsk = äkta kärlek

Hur många gånger älskar vi kravlöst egentligen? Utan att förvänta oss något tillbaka.

Det är lätt att känna kravlös kärlek till barnen, och ju mer jag älskar, desto mer flödar den strömmen av kärlek ur mig. Kärlek är faktiskt det enda som växer när man slösar med den. Det har jag lärt mig med åren.

Det fanns en tid då jag som ”offer” inte kunde ge tillräckligt med kärlek, för jag visste knappt vad det var. När jag äntligen fick känna lite kärlek så vågade jag inte slösa med den i rädsla för att bli lämnad, utnyttjad och tagen för givet. Tänk så sjukt det låter. Idag vet jag bättre. Eftersom jag fått rätt hjälp. I dag är jag så nöjd och tacksam för att jag kan älska på riktigt med alla känslor som så länge var avstängda.

Det är väldigt lätt att älska någon som ger respons och älskar oss tillbaka. De flesta gånger någon ger cred till någon offentligt, så är det ofta för att de själva vill ha cred tillbaka och får synas. Men att ge cred och älska någon i det fördolda och vara äkta även om du inte får något tillbaka är så mycket större.

Den kommande helgen handlar verkligen om detta. Att någon gav sitt liv för någon annan utan att kräva något tillbaka. Med lite mer av sådan kärlek så skulle våra relationer och världen se annorlunda ut.

Gör gärna något för någon annan denna vecka. Någon som kanske inte ”förtjänar det”, eller någon som du inte får något tillbaka av.

Kanske se någon du inte brukar se. Gör något du inte brukar och gör det inte för egen vinning.

Kanske öppna ditt hem för någon ensam. Jag vet många som känner ensamhet en sådan här helg speciellt de som inte har familj och släkt.

Och till dig som är ensam vill jag säga; försök att våga höra av dig till någon och bjud in dig själv, eller bjud hem någon till dig. Våga göra något du inte brukar göra.

En liten påskhälsning från mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *