Rosa till stöd för offer

Ikväll är det Cancergalan. Vi får alla förenas och visa vårt stöd för alla offer och de som kämpar mot denna vidriga sjukdom. I höstas var det Rosa bandet. Jag bär gärna rosa och visar mitt stöd för canceroffer. Jag vet vad det handlar om. Jag är själv en canceröverlevare.

Ikväll ska jag till Globen och sitta i publiken tillsammans med min pappa. Han fick idén för några år sedan att spela in en skiva och sälja till förmån för Cancerfonden och har lyckats samla in över 100 000 kr. Han ville gynna just Cancerfonden för hans dotter (jag) var ett av cancerns offer.

Jag fick lymfcancer (Hodgkins sjukdom) 1999. Det var en tuff period av mitt liv men jag är idag helt friskförklarad. Jag är så otroligt tacksam till alla läkare och forskare. Jag ser fram emot en känsloladdad kväll då säkerligen både sorgliga och lyckliga cancerhistorier kommer att berättas.

Detta får mig att dra paralleller till mitt jobb. Jag har nämligen också ett rosa jobb. Jag jobbar halvtid på nxtME som stöttar incestoffer. Vår logotype är rosa och jag bär med glädje rosa för att stötta alla de incestoffer som finns därute.

Jag har själv inte varit utsatt för incest, men på samma sätt som jag bär rosa för att visa solidaritet och medkänsla med alla de som varit och är utsatta för cancerns hemska framfart vill jag bära rosa för att visa mitt stöd för de som varit utsatta för incest.

Jag funderar… Kanske kan vi hjälpas åt att minska skammen kring detta vidriga illdåd som incest är. Kanske kan vi ordna en gala för alla incestoffer? En skamgala… Tänk rosa du också. För visst kan man bära rosa av flera skäl? Du får gärna fundera vidare tillsammans med mig/oss på nxtME, men nu ska jag klä om till galakväll!

Rosa hälsningar från Charlotte