Bakgrund

Lena Morin – grundare av nxtME

lena_morin_12

Under många år levde jag i skuggan av den vanliga världen. Skuggan som gjorde att jag alltid kände mig annorlunda, mindre värd, smutsig. Utifrån såg mitt liv helt normalt ut, men inuti kändes det inte så. Inuti var jag trasig. Till sist fick jag hjälp, och mitt nya jag började ta form. Fram växte en stark person som kunde känna kärlek till mig själv och min omgivning. Fram växte mitt nxtME.

När jag var 17 år lyckades jag till sist fly från mitt fängelse och påbörja resan tillbaka – till ett liv utan skuld och skam. Under fem år hade jag levt i ständig skräck i mitt eget hem. Jag hade varit den där duktiga flickan som höll fasaden utåt, och gjorde bra ifrån sig i skolan, men som kände att hon aldrig passade in.

I och med flykten hemifrån påbörjade upprättelsen, återuppbyggandet av en ung kvinnas självkänsla och egenvärde, men också det rättsliga efterspelet som slutade med en flerårig fängelsedom. Tack vare personer i min närhet – personer som i egenskap av sin profession eller bara med sitt stora hjärta blev en stödperson för mig och fick mig förstå och acceptera min egen historia – lever jag nu 25 år senare ett helt vanligt liv med familj, arbete och vänner. Nu är jag äntligen en del av det jag alltid känt att jag stått utanför.

Det har inte varit lätt, och många gånger har jag hamnat i återvändsgränder. Ibland har det varit lättare att begrava sig i jobb eller träning än att möta de mörka känslor som pockar på. Något som jag delar med många. Kanske hade det känts lättare om jag då hade vetat att min historia delades med många andra. Hade jag vetat det kanske jag hade sluppit drabbas av hjärnstress och utmattningssyndrom. Kanske jag sluppit det om jag hade haft ett nätverk av stödpersoner som kravlöst fanns där och förstod?

Det är det nätverket med stödpersoner som jag vill skapa med nxtME – det finns en väg tillbaka till ett bra liv, ett nytt liv, the nxtME – för dig!


Låt inte din bakgrund bestämma din framtid!